UA / RU
Підтримати ZN.ua

Москаль порадив Кузьміну не ходити на роботу до РНБО

Москаль вважає, що у РНБО немає почесних посад, і Кузьмін став заручником політичної ситуації. За його словами, зміна посади є поступкою Євросоюзу.

Народний депутат Геннадій Москаль вважає, що призначення колишнього першого заступника Генпрокурора Рената Кузьміна заступником голови РНБО є "політичним висланням" і поступкою Євросоюзу.

"РНБО знівелювалася до рівня плінтуса". Будь-яка посада там не є почесною. Я б порадив Ренату Равільєвичу не ходити на роботу", - заявив народний депутат.

За словами Москаля, Кузьмін є заручником політичної ситуації. "Не буде Кузьміна - буде хтось інший, назвіть будь-яке прізвище, воно не важливе", - сказав він. У той же час політик вважає, що "ЄС навряд чи проковтне цю наживку".

Як повідомлялося, 4 жовтня президент України Віктор Янукович своїм указом призначив Кузьміна заступником секретаря Ради національної безпеки і оборони.

На посаді першого заступника генпрокурора Кузьмін курирував кримінальні справи стосовно екс-прем'єра Юлії Тимошенко, наполягав на необхідності продовження розслідування звинувачень стосовно другого президента України (1994-2005 р) Леоніда Кучми, а також виступав за активне розслідування справи про отруєння третього президента України (2005-2010 років) Віктора Ющенка за часів перебування його кандидатом у президенти.

Кілька днів тому у Генпрокуратурі відбулися кадрові зміни, людей Кузьміна "викинули" з керівництва Головним управлінням з розслідування особливо важливих справ, а саме управління перейменовано у Головне слідче управління.

Перед цим Кузьмін заявляв, що всі резонансні справи проти опозиціонерів він порушував за вказівкою особисто генпрокурора Віктора Пшонки.

Варто відзначити, що призначення Кузьміна заступником Андрія Клюєва, який є головним перемовником з Брюсселем у питаннях євроінтеграції, не можна назвати вдалою ідеєю. !zn

Читайте також:

Власенко вважає, що Кузьміна відправили у "політичний відстійник"

Рената Кузьміна призначено заступником секретаря РНБО

Генпрокуратура розформувала управління, яке курирував Кузьмін