UA / RU
Підтримати ZN.ua

«Монобольшість живе»: Разумков оцінив можливість розпуску Верховної Ради

За словами спікера, ситуація в парламенті демократична.

На сьогодні Верховній Раді є монобольшість "Слуги народу", і немає жодних підстав для її розпуску, заявив в інтерв'ю одному з телеканалів в п'ятницю ввечері спікер парламенту Дмитро Разумков.

Так, відповідаючи на питання про те, "монобольшість швидше жива чи не жива" Разумков сказав, що «вона жива, абсолютно жива, вона працює". І не дивлячись на те, що монобольшість і не підтримала програму дій уряду, «вона ухвалює законопроєкти і кадрові рішення більшістю голосів».

Водночас спікер зазначив, що "монобольшість - це сукупність людей. І у кожного з них є своє бачення, своє розуміння, своя позиція з тих чи інших питань". "І якщо те чи інше питання не підтримується 10-20% фракції, то це 25 або 50 голосів, а станом на сьогодні фракція "Слуга народу" складається з 248 народних депутатів України. Це нормально і це підтверджує демократичні принципи як в парламенті, так і в монобольшості", - наголосив Разумков.

Водночас він нагадав, що існують чітко визначені умови для дострокового припинення повноважень Верховної Ради. За його словами, станом на сьогодні, жодна з них не є підставою для цього.

"Плюс - на рік, якщо були дострокові перевибори, у ВР є імунітет. І цей час також не вийшов", - нагадав голова ВР.

Читайте також: Єрмак створює Разумкову конфлікти і промацує можливість його зняття - ЗМІ

Відзначимо, що розпуск Верховної Ради став першим кроком Зеленського на посаді президента. 21 травня минулого року він підписав указ про дострокове припинення повноважень Верховної Ради і призначення позачергових виборів на 21 липня. Конституційний суд підтвердив законність указу Зеленського.