UA / RU
Підтримати ZN.ua

Моніторингова місія ООН вимагатиме доступ до полонених у терористів “Л/ДНР”

Глава місії Матильда Богнер готова "тиснути" на бойовиків ОРДЛО.

Моніторингова місія ООН з прав людини в Україні вимагатиме доступ до полонених на території контрольованій терористами так званих "Л/ДНР", про це заявила голова місії Матильда Богнер у ході круглого столу в рамках Третього міжнародного форуму зі Східної України, повідомляє Укрінформ.

“Щодо допуску до полонених, то причини, які окупанти зараз називають — це через пандемію, і кажуть, що через ситуацію з COVID-19 у них дуже суворі обмеження. І з сьогоднішнього дня навіть заборонили побачення з рідними тим людям, які затримані та утримуються на непідконтрольній території. Але насправді і до ситуації з коронавірусом туди також не було доступу. Вони не хочуть надавати доступ незалежним міжнародним організаціям у місця затримання. І ми продовжуватимемо вимагати такого доступу і тиснути на них, щоб вони забезпечили цей доступ”, — заявила Богнер.

Глава місії ООН акцентувала увагу на тому, що на території, яку контролює український уряд, доступ представникам міжнародних організацій до ув'язнених відкритий, незважаючи на пандемію.

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова заявила, що керівництво двох колоній, розташованих на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей, де незаконно утримуються українські громадяни, знущається з ув'язнених.

Читайте також: Денисова повідомила, скільки українців в полоні у ОРДЛО

Член української делегації у Тристоронній контактній групі Сергій Гармаш заявив, що бойовики вимагають з незаконно ув'язнених українців гроші за своє “утримання” на тимчасово окупованій території Донбасу.