UA / RU
Підтримати ZN.ua

Монастирський представив Нацполіції Києва нового очільника та озвучив основні завдання

Напередодні Дня Незалежності важливо подбати про забезпечення публічної безпеки. 

Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський представив новообраного очільника Нацполіції Києва Івана Вигівського, повідомляє пресслужба МВС. 

Монастирський сподівається, що тепер у Києві буде посилено увагу за забезпеченням публічної безпеки. Це особливо важливо напередодні святкувань до 30-ї річниці Незалежності України. 

"Це перший виклик, який чекає на вас і на нас всіх. І ви тепер особисто, Іване Михайловичу, будете нести відповідальність за організацію проведення цього свята", - додав Монастирський. 

Пріоритетним, за його словами, для Вигівського також має бути питання боротьби зі злочинами, на які кияни найбільше скаржаться. Йдеться про розбої та крадіжки транспортних засобів. Не варто обділяти увагою й дрібні побутові злочини. 

"Київ – це фактично серце нашої держави. Всі регіони повинні рівнятися на столицю. Роботи буде багато. Пріоритетними залишаються боротьба з організованою злочинністю та безпека на вулицях столиці. Спільно з особовим складом будемо координувати свої дії, щоб продовжувати створювати безпечне середовище для киян та гостей міста. Задачі, які ставляться керівництвом держави, будуть максимально виконані", - прокоментував Вигівський. 

Читайте також: Нацполіція отримає додаткові повноваження

Джерела ZN.UA переконують, що позитивну роль у рішенні про призначення Вигівського відіграв заступник глави ОП Олег Татаров.

Івану Вигівському 41 рік. Службу в органах внутрішніх справ розпочав у 1999 році з посади слідчого Очаківського райвідділу міліції. У 2003 році закінчив Національний університет внутрішніх справ України.

З 2015 по 2016 рік очолював Очаківський відділ поліції ГУНП в Миколаївській області. З 2016 обіймав посаду заступника начальника Головного управління — начальника слідчого управління ГУНП в Миколаївській області. 14 лютого 2020 року призначений на посаду начальника поліції Полтавської області.