UA / RU
Підтримати ZN.ua

Монастирський нагородив двох комбатів зброєю Ківи

Главою МВС відзначено героїв війни на Донбасі.

Міністр МВС Денис Монастирський передав нагородні пістолети, які раніше належали депутату ОПЗЖ Іллі Ківі двом бойовим офіцерам Національної гвардії України — підполковникам Назарію Ясинському та Сергію Сидоріну, про це повідомив глава відомства на своїй сторінці у Фейсбук.

За словами Монастирського, підполковники Ясинський та Сидорин — свій професіоналізм та героїзм підтвердили неодноразово. І успішними бойовими завданнями на передовій у складі АТО та Операції Об'єднаних сил, і отриманими бойовими пораненнями і чудовою бойовою підготовкою своїх підрозділів.

“Обидва комбати гідні бути відзначені нагородною вогнепальною зброєю, що я сьогодні й роблю з великою честю. Ще раз зазначу, що це та сама зброя, якої було позбавлено Іллю Ківу за вчинки, що дискредитують нагородженого. І сьогодні цю зброю я передаю до рук найбільш гідних, до рук тих, для кого честь українського офіцера та честь Української держави, яку вони захищають, честь її історії, символів та героїв — понад усе! Слава Україні! Героям Слава!“, — написав у своїй публікації Монастирський.

26 жовтня Офіс генпрокурора відкрив справу проти народного депутата від ОПЗЖ Іллі Ківи за фактом опублікованого ним 15 жовтня відео, де Ківа «урочисто» стріляє з автомата з нагоди річниці ліквідації Степана Бандери у жовтні 1959 року.

Читайте також: Апеляція підтвердила рішення про спецконфіскацію прибутків Киви від жомової ями

29 жовтня проти народного депутата України від ОПЗЖ Іллі Ківи відкрито кримінальне провадження за статтею "державна зрада" за те, що він записав відеопривітання з днем народження президенту країни-агресора Владіміру Путіну.