UA / RU
Підтримати ZN.ua

Моді із Зеленським насамперед відправились вшанувати загиблих від російської агресії дітей

Прем’єру Індії розповіли про удар по «Охматдиту».

Президент Володимир Зеленський та прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді розпочали свою зустріч у Києві на території  Національного музею історії України у Другій світовій війні, де вшанували пам'ять українських дітей, які загинули внаслідок збройної агресії Росії, повідомили в Офісі президента України.

Мультимедійний проєкт «Діти» створили в червні 2022 року до Дня вшанування пам'яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії РФ проти України. У мартирологу відображені імена та фотографії юних українців, яких убила Росія.

Лідери поклали іграшки до місця мартирологу «Діти», вшанували пам'ять загиблих юних українців хвилиною мовчання, а генеральний прокурор Андрій Костін розповів про російські обстріли місць, де перебувають діти, зокрема про ракетний удар по найбільшій дитячій лікарні «Охматдит».

Читайте також: Нарендра Моді в Києві насамперед зустрівся із діаспорою

Ракетний удар по лікарні «Охматдит» Росія завдала 8 липня. В  той день прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді перебував у Москві, куди прибув для зустрічі із Владіміром Путіним. Тоді Моді, який досі офіційно не засудив російське вторгнення в Україну, сказав Путіну, що смерть невинних дітей під час війни, конфлікту чи терористичної атаки є «дуже болючою».