UA / RU
Підтримати ZN.ua

М’яч на боці Берліна: у Бундестазі знову закликали Шольца передати Україні танки

Глава оборонного комітету відреагувала на рішення Франції про надання «колісні танки» AMX-10RC і закликала не відставати.

Глава оборонного комітету Бундестагу Німеччини Марі-Агнес Штрак-Циммерман відреагувала на рішення Франції передати Україні легкі «колісні танки» AMX-10RC та броньовані машини Bastion та закликала не відставати. Про це вона написала у своєму Twitter.

Марі-Агнес Штрак-Циммерман вкотре закликала канцлера Олафа Шольца також схвалити рішення про передачу Україні німецькі бойові танки Leopard 2. Це вона сказала у контексті рішення Франції розширити номенклатуру озброєнь, які поставляють Україні.

Читайте також: "Незрозуміло і недалекоглядно": голова оборонного комітету Бундестагу – про рішення не передавати танки Україні

«Інші країни-партнери знову лідирують. Тепер ми нарешті можемо почати в дусі франко-німецької дружби, правильно, Олафе Шольц? М'яч зараз на боці Берліна. Тепер нам залишається тільки забити його», – написала Штрак-Циммерман.

Нагадаємо, Олаф Шольц у новорічному зверненні до співгромадян заявив, що Берлін продовжить підтримувати Україну у протистоянні агресії РФ. Проте, як відомо, влада Німеччини досі не наважується передати Україні танки, до чого неодноразово закликали німецькі опозиціонери, зокрема партія «Зелені».