UA / RU
Підтримати ZN.ua

Міжнародний розшук не проблема: Дмитрук онлайн був присутній на засіданні правоохоронного комітету ВРУ

На засіданні також були присутні й правоохоронці.

Народний депутат Артем Дмитрук, який незаконно покинув Україну та перебуває в міжнародному розшуку, 7 жовтня онлайн взяв участь у засіданні комітету Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності. Про це у Facebook повідомила голова Громадської ініціативи «Голка» Ірина Федорів.

«Дмитрук сьогодні голосував на комітеті онлайн… Були правоохоронці – Нацпол був онлайн», – написала Федорів.

У коментарі hromadske народна депутатка з фракції «Голос» Олександра Устінова, яка є членкинею правоохоронного комітету ВР, також зазначила, що Дмитрук був присутній на засіданні.

Читайте також: Офіс генерального прокурора готує документи для екстрадиції депутата-втікача Артема Дмитрука

У жовтні 2023-го Офіс генпрокурора відкрив кримінальну справу на колишнього «слугу народу», а нині позафракційного Артема Дмитрука та народного депутата від «слуг» Олександра Куницького. Їх звинувачують у побитті чоловіка, у результаті якого потерпілий отримав травми середнього ступеня тяжкості.

24 серпня 2024 року Дмитрук незаконно пішки перетнув кордон з Молдовою через пункт пропуску «Паланка». Він одразу звернувся у поліцію, де попросив про захист і нібито отримав тимчасовий притулок. Проте цього ж дня вилетів із Кишинева у Рим. 

Державне бюро розслідувань оголосило Дмитрука в міжнародний розшук. Пізніше його затримали у Лондоні та постав перед судом, який не визнав необхідним взяти його під варту, але встановив обмеження. Подальший розгляд справи відбудеться у листопаді.