UA / RU
Підтримати ZN.ua

Міськрада Одеси майже одноголосно підтримала відставку Костусєва

Виборів нового мера Одеси до 2015 р., швидше за все, призначено не буде. І кермо правління містом, за київським сценарієм, перейде до рук виконуючого обов'язки міського голови.

Під час позачергової сесії Одеської міськради депутати прийняли відставку міського голови Олексія Костусєва. На порядку денному сесії був тільки один пункт - відставка мера. Зачитував цей проект рішення депутат-регіонал Денис Балух.

За результатами голосування 85 із присутніх у залі 93-х депутатів підтримали відставку мера. Виконуючим обов'язки міського голови призначили секретаря Одеської міської ради Олега Бриндака.

Нагадаємо, мер Одеси Олексій Костусєв написав заяву про складання повноважень одеського міського голови. Відповідне оголошення опубліковано на сайті Одеської міськради.

Як повідомляло ZN.UA, настільки раптову відставку було пов'язано з арештом товариша Костусєва, екс-депутата від Партії регіонів Ігоря Маркова.

Відставка Костусєва застала одеський політикум зненацька, а тому навряд чи варто очікувати швидкого вирішення ситуації, що склалася.

Для призначення нових виборів протягом 15 днів після складання міським головою повноважень міськрада має звернутися до Верховної Ради з відповідним клопотанням. Однак, враховуючи досвід інших міст, виборів мера до 2015 р., швидше за все, призначено не буде. І кермо правління містом, за київським сценарієм, перейде до рук виконуючого обов'язки міського голови.

Потенційні кандидати на посаду мера від Партії регіонів відомі. Амбіції є у народних депутатів від Одеси - Сергія Ківалова, Геннадія Труханова та заступника голови Одеської облради Олексія Гончаренка. Не виключено, що щастя може спробувати і губернатор Одеської області Едуард Матвійчук, також скомпрометований дружбою з опальним Марковим.

Від опозиції участь у виборах мера готовий прийняти народний депутат від партії "УДАР", колишній одеський градоначальник Едуард Гурвіц. !zn

Читайте також:

Вади любові до "Родины"

Гурвіц хоче замінити Костусєва на посаді мера Одеси

Костусєв хоче притягти Гурвіца до відповідальності