UA / RU
Підтримати ZN.ua

Мірошниченко: Депутати фракції ПР мають намір голосувати за внесений мною законопроект про амністію

Законопроект передбачає звільнення всіх адміністративних будівель, приміщень органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування.

Депутати фракції Партії регіонів повертаються в зал парламенту, щоб проголосувати за законопроект про амністію, запропонований депутатом фракції Юрієм Мірошниченко.

"Депутати Партії регіонів повернуться в зал. Ми сподіваємося, що спільно з опозицією ми проголосуємо той законопроект, який готувався останні 2 доби практично, у підготовці якого брали участь і експерти опозиційних фракцій, і експерти адміністрації президента, Кабміну, і фракцій більшості", - повідомив журналістам у середу ввечері Мірошниченко після наради фракції Партії регіонів.

Він зазначив, що мова йде про законопроект його авторства, який став четвертим з зареєстрованих законопроектів про амністію.

"Законопроект передбачає, з одного боку, звільнення всіх адміністративних будівель, приміщень органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, з іншого боку - мова йде про амністію людей, які сьогодні або проходять по якихось справах під слідством, або вже до них застосували санкції", - розповів про суть законопроекту автор.

"Спочатку звільнення приміщень, потім - вступ в дію цього закону. Протягом 15 днів буде діяти цей закон", - сказав він журналістам у середу.

Депутат пояснив, що закон вступить в силу після звільнення адмінбудівель.

Нагадаємо, У Верховній Раді 29 січня зареєстрований законопроект №4021-3 "Про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування і покарання осіб у зв'язку з подіями, які мали місце під час проведення мирних зібрань". Автор законопроекту - депутат фракції Партії регіонів Юрій Мірошниченко, представник президента України у Верховній Раді.

Сьогодні Віталій Кличко, коментуючи появу четвертого законопроекту про амністію авторства Юрія Мірошниченка, зазначив, що з опозицією він не узгоджений. !zn