UA / RU
Підтримати ZN.ua

Мінськ передав армії РФ 65 тисяч тонн боєприпасів – Беларускі Гаюн

З липня темпи постачання зброї після певного затишшя знову зросли.

З початку весни до початку осені, за 7 місяців повномасштабної війни, Мінськ передав Москві 65 тисяч тонн боєприпасів. Такі дані оприлюднила моніторингова група "Беларускі Гаюн" із посиланням на Товариство залізничників країни.

Читайте також: ГШ: Під виглядом навчань в Білорусі Росія перевіряє боєготовність тамтешніх військ

Останнє зі свого боку на Телеграм-каналі опублікувала дані щодо кількості вивезених боєприпасів із Білорусі до РФ з березня по вересень 2022 року:

«Найбільше боєприпасів до Росії вивезли у квітні — 22 534 тонни (689 вагонів) на місяць. Тоді збройні сили Росії вивозили свої ж боєприпаси з Єльська, Козенок, Речиці, Хойніков та Калінковичів. Потім був невеликий спад, а з липня темпи вивезення знову зросли».

Читайте також: Генштаб: Наступ з Білорусі можливий, але не Київ цікавить Росію найбільше

Лукашенко передає Путіну не лише боєприпаси. За підрахунками моніторингової групи, лише останні кілька тижнів у Росії з РБ надійшло також близько сотні танків Т-72А і до сорока бронемашин “Урал”.

Крім цього, країна вже перетворилася на платформу для відпрацювання атак ударними безпілотниками. Як нещодавно повідомили в Центрі національного опору, іранські інструктори в Білорусі допомагають російським військовим запускати дрони-камікадзе.