UA / RU
Підтримати ZN.ua

Мінськ не підтвердив участі Лукашенка у святкуванні 1025-річчя Хрещення Русі у Києві

За станом на 26 липня немає підтвердження з приводу приїзду президента Білорусі до Києва. Раніше підтверджено участь трьох президентів - Росії, Молдови та Сербії.

У Міністерстві закордонних справ України повідомляють, що станом на п'ятницю, 26 липня, є підтвердження про участь у заходах з нагоди святкування 1025-річчя Хрещення Русі президентів Росії - Володимира Путіна, Молдови - Ніколає Тімофті та Сербії - Томіслава Ніколіча.

"Як і раніше підтверджено участь трьох президентів - Росії, Молдови та Сербії", - повідомив директор департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс.

Відповідаючи на питання з приводу можливого приїзду президента Білорусі Олександра Лукашенка на святкування, представник МЗС відповів: "На цей момент немає підтвердження з приводу приїзду президента Білорусі".

Раніше у МЗС повідомили також про підтвердження участі голів 9-ти і представницьких делегацій 6-ти помісних православних церков.

У Києві 26 - 28 липня пройде низка заходів у зв'язку зі святкуванням 1025-річчя Хрещення Київської Русі.

Слідом за Києвом урочистості пройдуть і в Білорусі. У Мінську призначені заходи. 28 липня пізно ввечері сюди приїде патріарх Московський і всієї Русі Кирило, предстоятелі православних церков. На наступний день на місці Мінського замчища Кирило здійснить божественну літургію. Закладена буде пам'ятна грамота в основу храму XI століття, планується його відновити. Можлива і участь білоруського президента в цьому святковому заході. !zn

Читайте також:

Білоруси поскаржилися, що висловлювання Лукашенка лякають маленьких дітей

Патріарх Кирило приїде до Києва на спеціальному бронепоїзді

Через святкування Хрещення Русі Хрещатик перекриють для руху транспорту на дві доби