UA / RU
Підтримати ZN.ua

Міноборони Британії змоделювало російський "план Барбаросса" щодо вторгнення в Україну

Союзники України стверджують, що Путін планує не точковий, а широкомасштабний наступ із різних напрямків.  

Міністерство оборони Великої Британії опублікувало черговий план вторгнення Росії в Україну. Британське силове відомство опублікувало на своїй сторінці в Twitter змодельоване відео, де демонструються клини ударних напрямків російських окупаційних сил, що атакують Україну.

Підтримуючи підвищений градус інформаційного тиску на Кремль, британське Міноборони опублікувало наступний твіт:

"Оновлення даних розвідки: Ми не бачили доказів відведення російських військ із прикордонних регіонів України. Росія зберігає значну військову присутність і може почати вторгнення без подальшого попередження".

23 січня МЗС Великої Британії опублікувало пресреліз, в якому викладено план Росії щодо встановлення в Україні маріонеткового проросійського уряду на чолі з Євгенієм Мураєвим. Пізніше цю інформацію підтвердила розвідка США.

15 лютого повідомлялося, що за даними розвідки США, Росія хоче поставити на чолі маріонеткового уряду України колишнього народного депутата Олега Царьова.

Читайте також: Рада безпеки ООН: Британія заявила про готовність Росії до вторгнення

Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив про те, що Росія готується до початку атаки на Україну найближчими днями. Таку заяву він зробив під час засідання Ради безпеки ООН.