UA / RU
Підтримати ZN.ua

Міністри оборони країн НАТО схвалили пакет допомоги Україні

Всеосяжний пакет допомоги НАТО включатиме "консультації і сприяння" Україні.

Міністри оборони країн-членів НАТО схвалили пакет допомоги Україні, повідомив генеральний секретар Альянсу Йенс Столтенберг.

"На зустрічі міністри схвалили всеосяжний пакет допомоги Україні. У рамках реалізації цього пакету ми будемо надавати консультації і сприяння", - сказав він після закінчення засідання Комісії Україна-НАТО в Брюсселі.

При цьому Столтенберг наголосив, що даний пакет "буде затверджений на зустрічі у верхах".

"Він об'єднує різні напрямки нашої підтримки - консультацій, сприяння, використання фондів, зокрема, з тилового забезпечення, протидії СВУ, з командування і управління та з медичної реабілітації. Наша мета - створити більш ефективні і дієві структури оборони та безпеки. Для цього будуть спрямовані радники, ми вже це робимо. Ми також хочемо зміцнити цивільний контроль над сектором безпеки ", - пояснив він.

Генсек Альянсу сказав, що будуть розпочаті і нові проекти. "Це частково пов'язано з протидіємо СВУ і з проектами з протидії гібридної війні. Крім цього ми працюємо над науковими проектами, зокрема щодо поліпшення техніки, необхідної для розмінування", - зазначив він.

Читайте також: Путін хоче позбутися НАТО і ЄС, щоб отримати все, що заманеться – експерт

Нагадаємо, що раніше Йенс Столтенберг заявив, що НАТО продовжить "надавати допомогу Україне у вдосконаленні її здатності захистити себе".

Згідно з результатами опитування соціологічної групи "Рейтинг", проведеного в лютому 2016 року, вступ України до НАТО підтримують 47% українців, 31% опитаних висловилися проти.