UA / RU
Підтримати ZN.ua

Міністра Галущенка викликають в Раду з поясненнями через корупцію в міністерстві

Минулого тижня один із його заступників попався на пів мільйонному хабарі. 

Депутати Верховної Ради викликають міністра енергетики Германа Галущенка з доповіддю у парламенті. На засідання він має зявитись уже завтра, повідомив народний депутат Ярослав Жедезняк.

«Парламент підтримав рішення невідкладно викликати на завтра Міністра енергетики Германа Галущенка. «За» - 270 з 150 необхідних голосів) Треба було одразу звільнення ставити», - написав депутата у своєму Telegram.

За його словами міністр має пояснити свою роль у боротьбі з корупцією у енергетичному секторі. Приводом для цього стали три підозри Національного антикорупційного бюро за місяць трьом посадовцям з його структури.

«Чекаємо завтра з розповіддю про «сприяння міністра», - проіронізував Железняк.

Читайте також: Новий голова НКРЕКП: завтра члени комісії "оберуть" людину Галущенка, і останній стане "господарем" енергетики України

Нагадаємо, минулого тижня, 12 серпня, Національне антикорупційне бюро затримало разом із спільниками під час отримання одного із траншів хабаря  заступника міністра енергетики України Олександра Хейла, який за 500 тисяч доларів США обіцяв не перешкоджати евакуації із прифронтової зони цінного обладнання для видобутку вугілля з однієї із державних шахт та передачі його іншій державній шахті уже у Львівсько-Волинському вугільному басейні.

Того ж ранку уряд оперативно звільнив замміністра, а Служба безпеки України заявила, що міністр Герман Галущенко начебто сприяв викриттю зловмисника.