UA / RU
Підтримати ZN.ua

Міністр оборони Ізраїлю виключає постачання зброї Україні

Ганц був дуже категоричним у своїх висловлюваннях

Ізраїль не постачав Україні зброю та збирається і надалі дотримуватись такої політики, а допомога Україні носить виключно медичний та гуманітарний характер, заявив глава Міністерства оборони Ізраїлю Бені Ганц в ефірі радіостанції Kol Chai.

«Хочу чітко заявити, що ми не продаємо зброю Україні», - заявив він.

Ганц наголосив, що Ізраїль надавав Україні лише медичну та гуманітарну допомогу.

Під час ефіру міністр ще кілька разів наголосив, що Київ не отримував жодних озброєнь від Ізраїлю і прокоментував заяву ізраїльського міністра у справах діаспори Нахмана Шая, який вважає, що країні слід почати надавати Україні військову допомогу за прикладом США та інших країн НАТО.

«Якщо Нахман Шай стверджує, що ми продавали чи продаватимемо озброєння Україні, то він помиляється. Я міністр оборони і відповідаю за експорт озброєнь з Ізраїлю», - наголосив Ганц.

Читайте також: Ізраїлю слід активніше протидіяти «альянсу» Ірану та РФ і підтримати Україну зброєю – посол Корнійчук

Напередодні міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив про наміри направити Ізраїлю офіційну ноту із проханням поставити системи протиповітряної оборони.  

Водночас Ізраїль не поспішає допомагати Україні у війні проти Росії. Зокрема проти постачання зброї ЗСУ висловився і колишній прем'єр-міністр Ізраїлю, а нині лідер опозиції Беньямін Нетаньяху. На його думку передані технології потраплять до рук іранців і застосовуватимуться проти Ізраїлю.