UA / RU
Підтримати ZN.ua

Міністр фінансів США відвідає Київ 13 листопада для обговорення реформ і корупції

Джейкоб Лью має намір провести зустріч з українською колегою Наталією Яресько.

Голова Міністерства фінансів США Джейкоб Лью відвідає з робочим візитом Україну 13-14 листопада. При цьому Лью має намір провести зустріч з українською колегою Наталія Яресько.

"У Києві 13-14 листопада Джек Лью зустрінеться з міністром фінансів та іншими високопоставленими особами і обговорить ситуацію в Україні, реформи, спрямовані на зміцнення економічного управління, відновлення фінансового сектора і боротьбу з корупцією. Він також зустрінеться з кількома членами Верховної Ради", - повідомляє прес-служба Мінфіну США.

Міністр відвідає столицю України перед самітом країн "Великої двадцятки" в Туреччині.

Нагадаємо, 9 листопада в Білому домі заявили, що президент США Барак Обама і президент Росії Володимир Путін можуть провести переговори на саміті "Великої двадцятки".

"Я безумовно не виключав би того, що будуть якісь обговорення [між Путіним і Обамою], які вже були в минулому на якихось спільних заходах або неформально", - заявив офіційний представник Білого дому Джош Ернест.

10 листопада повідомлялося, що Конгрес США схвалив проект бюджету Пентагону, що передбачає 300 мільйонів доларів військової допомоги для України.