UA / RU
Підтримати ZN.ua

Міністр агрополітики вражений рішенням "Самопомочі" відкликати його з уряду

Павленко стверджує, що партія не вела з ним консультацій про можливу відставку.

Парламентська фракція "Об'єднання "Самопоміч"" не попереджала міністра аграрної політики Олексія Павленка про рішення відкликати його з Кабміну. Про це міністр повідомив на своїй сторінці у Facebook ввечері в п'ятницю, 22 січня.

"Сьогодні мене вразило заява політради "Самопомочі", так як партія завжди високо оцінювала роботу моєї команди. Консультації з цього питання зі мною не велися", − заявив Павленко. Він також підкреслив, що не є членом партії іта не має ні перед ким таємних зобов'язань.

"Я не є членом жодної партії, не входжу до будь-яких партійних органів. У мене немає ніяких кулуарних зобов'язань. У мене тільки одна політика – аграрна", − написав міністр.

Павленко підкреслив, що під його керівництвом міністерство та галузь досягли істотного прогресу в реформуванні.

"Transparency International визнала аграрний сектор одним з небагатьох, де корупційні ризики знизилися... За рік ми забезпечили продовольчу безпеку. Третина валютних надходжень – заслуга аграрного сектора. Ми здійснили дерегуляцію, позбавилися від російської торгової залежності, відкрили нові експортні ринки. Залучаємо 10 мільярдів доларів дешевих кредитів Європейського інвестиційного банку для аграріїв", − пояснив Павленко.

Читайте також: В БПП вимагають від Яценюка відставки Авакова і загрожують перевиборами Ради - ЗМІ

22 січня в фракція "Самопомочі", яка входить до парламентської коаліції, відкликала з Кабінету міністрів призначеного за її квотою міністра аграрної політики та продовольства Павленка. "Самопоміч" також запропонувала "іншим партіям, які сформували парламентську коаліцію, створити нову коаліційну угоду та ефективний уряд після чесного і публічного встановлення причин невдач нинішнього об'єднання".

Пізніше голова фракції Олег Березюк прокоментував рішення про відкликання Павленка: "Він хороший міністр, ми ним задоволені, але мова йде про політичну відповідальність за розвиток країни. Він був поінформований про таке рішення фракції".