UA / RU
Підтримати ZN.ua

Міністерство молоді та спорту очолив Матвій Бідний

Верховна Рада України на засіданні 5 вересня проголосувала за призначення Матвія Бідного міністром молоді та спорту України. Рішення підтримали 239 депутатів.

Де-факто Бідний керує міністерством із листопада 2023 року, коли був призначений виконувачем обов’язків міністра після звільнення з посади очільника міністерства Вадима Гутцайта.

У Міністерстві молоді та спорту України він працює з 2016 року. Зокрема до 2020 року був директором департаменту фізичної культури та неолімпійських видів спорту Мінмолодьспорту, а згодом був призначений на посаду заступника міністра молоді та спорту України.

Водночас тестем Бідного є колишній депутат від «Партії регіонів» Григорій Дашутін, якому у 2023 році Державне бюро розслідувань оголосило підозру в посібництві РФ за співпрацю його бізнесу з російськими підприємствами ВПК після 2014 року і навіть після 24 лютого 2022 року.

Тоді Матвій Бідний заявив, що не несе відповідальності за дії батька дружини, з яким у нього не надто тісні відносини.

Нагадаємо, 5 вересня Верховна Рада запланувала кардинальні зміни в уряді – призначити планують дев’ять міністрів. В тому числі змінено міністра закордонних справ – ним став Андрій Сибіга. Ольга Стефанішина знята з поста віце-прем’єра та очолила Мінюст, а Олексій Кулеба призначений віцепрем’єр-міністром з відновлення України – міністром розвитку громад та територій України.