UA / RU
Підтримати ZN.ua

Міндовкілля очолила заступниця Галущенка Гринчук

В Міндовкілля нова міністерка працювала до 2023 року.

Верховна Рада України підтримала призначення Світлани Гринчук міністром захисту довкілля та природних ресурсів України. Рішення підтримали  246 депутатів на засіданні 5 вересня.

Під час виступу у парламенті Гринчук зазначила, що в умовах війни питанням екології приділяють недостатньо уваги, однак вони є максимально важливими для українців, зокрема питання водних ресурсів, тому вона працюватиме над їх вирішенням.

Читайте також: Главу МЗС Дмитра Кулебу відправили у відставку

Рівно рік тому Гринчук обійняла посаду заступниці міністра енергетики Германа Галущенка. До цього була директоркою Офісу підтримки реформ при Міненерго.

Однак раніше чиновниця працювала саме у Міністерстві захисту довкілля та природних ресурсів, зокрема з липня 2022 року була заступницею міністра екології з питань європейської інтеграції.

Також під час роботи в Міндовкілля вона опікувалась ратифікацією та імплементацією Паризької кліматичної угоди та забезпеченням виконання Україною міжнародних зобов’язань за Кіотським та Монреальським протоколами.

Нагадаємо, 5 вересня Верховна Рада запланувала кардинальні зміни в уряді – призначити планують дев’ять міністрів. В тому числі змінено міністра закордонних справ – ним став Андрій Сибіга. Ольга Стефанішина знята з поста віце-прем’єра та очолила Мінюст, а Олексій Кулеба призначений віцепрем’єр-міністром з відновлення України – міністром розвитку громад та територій України.