UA / RU
Підтримати ZN.ua

Мін'юст звернувся до Луценка з заявою про незаконні обшуки НАБУ

У відомстві заявили про те, що співробітники Бюро провели незаконний обшук і вилучили документи без постанови суду.

Міністерство юстиції звертається до генпрокурора Юрія Луценка з заявою про злочин з боку працівників Національного антикорупційного бюро через незаконний обшук та вилучення документів без постанови суду, заявила перший заступник глави Мін'юсту Наталія Бернацька на брифінгу.

"Ми звертаємося до генерального прокурора України з заявою про злочин, який було скоєно співробітниками НАБУ сьогодні у Міністерстві юстиції – це проведення незаконного обшуку та вилучення документів без постанови суду. Ми просимо внести відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань", - заявила вона.

За словами Бернацької, у відомстві "розцінюють ці дії як тиск на Міністерство юстиції".

Раніше перший заступник міністра юстиції Наталія Бернацька на своїй сторінці у Facebook повідомила про те, що "о 7:15 ранку без постанови суду до будівлі міністерства "увірвалися співробітники НАБУ". Вона також заявила про те, що детективи "викрали документи" і "втекли через чорний хід".

Як повідомлялося в листопаді, НАБУ почало розслідування можливих зловживань при нарахуванні премій працівникам Мін'юсту. У Бюро уточнили, що мова йде про факт можливого зловживання службовим становищем посадовими особами Департаменту державної виконавчої служби Мін'юсту при нарахуванні та виплаті винагород держвиконавцям.