UA / RU
Підтримати ZN.ua

Мін'юст: Україна вийшла на фінішну пряму у питанні безвізового режиму з ЄС

Після прийняття необхідних законів Україна впритул наблизилася до скасування візового режиму з країнами Шенгенської угоди.

Україна може отримати безвізовий режим з Євросоюзом вже в 2014 році. Про це заявив міністр юстиції Павло Петренко на своїй сторінці у Facebook.

"Україна виконала всі юридичні вимоги щодо гармонізації вітчизняного законодавства з нормами ЄС і готова перейти до другого етапу лібералізації візового режиму з країнами Євросоюзу. Фактично ми вийшли на фінішну пряму у питанні безвізового режиму з ЄС і є всі шанси вирішити це питання до кінця року", - підкреслив він.

"Нагадаю, другий етап плану дій, серед іншого, передбачає ефективне впровадження міжнародних норм міграції. Зокрема, це стосується поступового переходу України на паспорти міжнародного стандарту IKAO, страхування процедури передання персональних даних та організації співробітництва в питаннях безпеки документів", - розповів Петренко.

Нагадаємо, напередодні Верховна Рада прийняла чотири закони, необхідні для спрощення візового режиму для України з країнами Євросоюзу.

Раніше влада України та представники ЄС заявляли, що після прийняття цих законів Україна отримає можливість оформити безвізовий режим з країнами Євросоюзу вже на початку 2015 року. !zn

Читайте також:

Україна може отримати безвізовий режим з ЄС до кінця 2014 року

Євросоюз пообіцяв прискорити введення спрощеного візового режиму для українців

ЄС введе новий вид "спрощених" віз для любителів подорожувати Європою