UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ми впевнені, що припинення вогню буде досягнуте найближчими днями — Подоляк

Росіяни використали всі ресурси, які планували використати в цій війні. Вони не мають резервів і ланцюжка поставок.

Найближчими днями в Україні вдасться припинити вогонь з боку Росії, переконаний радник голови Офісу президента Михайло Подоляк. Про це він розповів у інтерв’ю PBS news, уривками якого поділився у Telegram.

За словами Подоляка, основна причина такої впевненості пояснюється відсутністю в окупантів ресурсів для подальшого протистояння.

«Росіяни використали всі ресурси, які планували використати в цій війні. Вони не мають резервів і ланцюжка поставок. Вони планували ввести війська, захопити якомога більше території за три дні і, по суті, провести бліцкриг. У них не вийшло це зробити і не вийде. Вони застрягли на поточних позиціях і не мають жодного шансу просунутися вглиб української території», — пояснив радник голови ОП.

Відповідаючи на запитання журналістки, він також зазначив, що прямі переговори Зеленського й Путіна стають ближчими, адже це “єдиний шанс зупинити цю війну”.

"Це те, над чим ми працюємо на мирних переговорах. Ми працюємо над документами, які президенти зможуть потім обговорити і підписати”, — розповів Михайло Подоляк.

Радник голови ОП знову наголосив, що війна йде не за планом Росії. Тому позиція РФ значно пом’якшилася, і делегація перестала говорити про ультиматуми. 

“Наша позиція на переговорах цілком конкретна – юридично вивірені гарантії безпеки; припинення вогню; виведення російських військ”, — додав Подоляк у коментарі до відео.

Раніше три учасники перемовин повідомили Financial Times про те, що делегації України та Росії окреслили попередній мирний план для припинення війни.