UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ми не повинні недооцінювати можливості російських збройних сил – Столтенберг

Генсек наголосив, що російські війська демонструють надзвичайну жорстокість.

Не потрібно недооцінювати можливостей російських збройних сил у війні проти України, заявив генсек НАТО Єнс Столтенберг, інформує "Інтрфакс-Україна".

"Вихід Росії з Херсона демонструє неймовірну мужність українських Збройних сил. Але це також свідчить про важливість нашої тривалої підтримки Україні. Ми не повинні припуститися помилки, недооцінюючи Росію. Російські збройні сили мають значні можливості, так само як і велику кількість військ. Росія продемонструвала бажання зазнавати значних втрат", - зазначив  Столтенберг на пресконференції в рамках візиту до Нідерландів.

Він підкреслив, що російські війська демонструють надзвичайну жорстокість.

"Світ бачив жахливі сцени зі звільнених територій, так само як і невибіркові атаки на цивільних і критичну інфраструктуру. Найближчі місяці будуть важкими. Мета Путіна - залишити Україну цієї зими в холоді й темряві. Тому ми маємо продовжувати робити те, що ми робимо", - додав генсек.

Читайте також: Генсек НАТО прокоментував заяви РФ про вихід з Херсону

Раніше  Столтенберг заявляв, що НАТО не дозволить Росії виграти війну в Україні, оскільки ця перемога могла б стати загрозою для всього світу,