UA / RU
Підтримати ZN.ua

Боррель: Війна на переломному етапі, не можемо допустити, щоб в України закінчилось озброєння

“Якщо правда, що Росія втратила 15 відсотків своїх військ з початку війни, це світовий рекорд втрат армії, що вторглася в країну".

Війна в Україні стала тривожним дзвінком і актуалізувала у європейському співтоваристві питання необхідності заповнення прогалин в оборонному потенціалі. Київ і надалі може розраховувати на постачання зброї з країн Європи, про це заявив голова зовнішньополітичного відомства ЄС Жозеп Боррель після зустрічі із міністрами оборони блоку у Брюсселі.

“Ця підтримка змінює ситуацію на полі бою [і] у можливостях української армії. Нам потрібно підтримувати їхні зусилля. Доводиться поповнювати ресурси та запаси. Ця підтримка має вирішальне значення, тому що війна перебуває на переломному етапі», – заявив він.

А також зазначив: “Якщо правда, що Росія втратила 15 відсотків своїх військ з початку війни, це світовий рекорд втрат армії, що вторглася в країну".

Читайте також: ЄС не вдалося фіналізувати шостий пакет санкцій проти РФ — Боррель

Контрнаступ українців має неймовірний успіх, як, наприклад, днями проти колони російських танків. Вони продовжують демонструвати неймовірну здатність чинити опір і контратакувати, констатував Боррель.

Зазначимо, що виступ політика пройшов після спільного рішення європейських урядів виділити додаткових 500 мільйонів євро на озброєння для Києва.