UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ми не хочемо пережити ще один Чорнобиль — Ердоган заявив про підтримку України

Президент Туреччини наголосив на підтримці суверенітету та територіальної цілісності України.

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган, який сьогодні провів зустріч з президентом України, прокоментував ситуацію з обстрілами Запорізької атомної електростанції, заявивши, що «світ не хоче пережити ще один Чорнобиль».

Виступаючи на пресконференції разом з Володимиром Зеленським і Генсеком ООН Антоніу Гутеррішем після тристоронньої зустрічі у Львові, Ердоган сказав, що його країна намагається домогтися дипломатичного завершеня війни, перебуваючи на боці України. 

Президент Туреччини наголосив на підтримці суверенітету та територіальної цілісності України та висловив співчуття у зв'язку з ракетним обстрілом Харкова минулої ночі.

За його словами, з початку війни Туреччина тимчасово прийняла близько 325 тисяч українців і відправила в країну 98 вантажівок з гуманітарною допомогою. 

Читайте також: "Ядерний тероризм" РФ на Запорізькій АЕС: науковці попереджають, що катастрофа буде сильнішою, ніж Чорнобиль

Як відомо, ЄС та 42 країни закликали Росію негайно вивести свої війська із Запорізької АЕС і всієї території України.

Президент Зеленський закликав Росію негайно вивести свої війська з території атомної станції та забезпечити експертам безперешкодний доступ до неї.

Водночас, Москва назвала пропозиції щодо демілітаризованої зони навколо Запорізької АЕС є неприйнятними.