UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ми могли б провести другий Саміт миру в Індії — Зеленський

Президент наголосив, що для цього потрібно підготуватися.  

Президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю для The Times of India зазначив, що другий Саміт миру може бути проведений в Індії. 

 "Ми говорили з прем'єр-міністром Моді. У нас є майданчик, Саміт миру. Я вважаю, що ми могли б провести другий Саміт миру в будь-якій поважній столиці. Безумовно, це може бути в Індії, і прем'єр-міністр може це зробити, може організувати відповідний саміт, але для цього потрібно нам підготуватися", - наголосив глава держави.

Читайте також: Саміт БРІКС провалився, група розділена через політику війни Путіна — Зеленський

Він також вказав, що наша країна готова почути пропозиції інших країн, зокрема ЄС, Африканського континенту, Індії, Бразилії та Китаю.

"Однак тільки на основі нашого формату, тому що війна у нас", - додав він. 

Зеленський у серпні вже пропонував Моді провести в його країні другий Саміт миру.

Раніше повідомлялося, що премʼєр Індії Нарендра Моді на полях саміту БРІКС у Казані зустрівся з очільником Кремля Владіміром Путіним та заявив, що необхідно досягти миру в Україні. Водночас Індія відмовилася підписувати підсумкову декларацію першого Саміту миру, який відбувся в червні у Швейцарії.  

І в Києві, й у Нью-Делі так наполегливо й багаторазово називали візит індійського прем’єр-міністра Нарендри Моді до України 23 серпня "історичним", що було очевидно: кожна зі сторін дуже хотіла вирішити низку питань. Яких саме? Про це читайте у статті Наталії Бутирської "Після обіймів із Путіним нові обійми. Навіщо прем'єр Індії приїздив до України".