UA / RU
Підтримати ZN.ua

Меру Полтави Олександру Мамаю повідомлено про підозру

Очільника міста підозрюють у поширенні секретної інформації про підрозділи ЗСУ.

Сьогодні співробітники СБУ повідомили про підозру міському голові Полтави Олександру Мамаю. Про це повідомляє пресслужба відомства.

Мера підозрюють у «несанкціонованому поширенні інформації про розміщення підрозділів ЗСУ, вчиненому в умовах воєнного стану (ст. 114-2 Кримінального кодексу України)»

«За даними слідства, фігурант поширив дані, які не розміщувалися у відкритому доступі ні Генеральним штабом ЗСУ, ні Міноборони, ні іншими уповноваженими державними органами», - наголосили в СБУ.

Тепер Олександру Мамаю загрожує позбавлення волі строком до 12 років.

За даними місцевих ЗМІ, зранку у сесійній залі міський голова Полтави Олександр Мамай проводив зустріч зі спортсменами обласної федерації східних єдиноборств «Дракон». На виході з зали його оточили співробітники СБУ та повели у його робочий кабінет.

Також журналісти зазначають, що СБУ розслідує справу щодо розголошення міським головою інформації щодо формування у Полтаві нової військової частини з вказанням адреси штабу.

Читайте також: Мера Полтави Мамая внесли в базу "Миротворця" за слова "брат іде на брата"

Нагадаємо, раніше, ще у грудні 2021 року, мер Полтави Олександр Мамай, заявив, що в Україні «воюють дві наддержави США та Росія». Та навіть після таких заяв, полтавським депутатам не вистачило голосів для дострокової відставки очільника міста.