UA / RU
Підтримати ZN.ua

Меркель зажадала від Росії вирішального кроку для деескалації в Донбасі

Порушення територіальної цілісності України та міжнародного права не залишиться без наслідків, заявила Меркель.

Канцлер ФРН Ангела Меркель закликала Москву повністю виконати всі умови узгодженого з Україною режиму припинення вогню в Донбасі.

"Вирішальний внесок у деэскалацию конфлікту повинна внести Росія", - зазначила вона, виступаючи в четвер, 16 жовтня, з урядовою заявою в бундестазі перед самітом АСЕАМ, який відкривається в Мілані .

За словами глави федерального уряду, санкції, введені відносно РФ важливі, але не є самоціллю.

У той же час канцлер підкреслила: "Ми і далі не будемо допускати ні найменших сумнівів у тому, що порушення територіальної цілісності України та міжнародного права не залишиться без наслідків". При цьому ситуацію в Україні Меркель охарактеризувала як "дуже складну".

Меркель переконана, що санкції не перешкоджають продовженню діалогу з російським керівництвом. "Ми не припиняємо шукати діалогу з Росією", - зазначила вона.

Двостороння зустріч німецького канцлера і російського президента пройде 16 жовтня в рамках саміту АСЕМ в Мілані. Крім того, на цьому саміті запланована зустріч лідерів Росії, України, Німеччини, США, Великобританії, Франції та ЄС, на якій буде йти мова про українське врегулювання. !zn