UA / RU
Підтримати ZN.ua

Мер Кіровограда подав у відставку

Олександр Саінсус не погодився з бажанням депутатів міськради призначати йому заступників

Мер Кіровограда Олександр Саінсус пішов у відставку. Про це повідомляє прес-служба міськради Кіровограда.

Саінсус назвав причиною своєї відставки внесення змін до регламенту роботи міськради, які порушують законодавство. "Цей проект суперечив законодавству, оскільки надавав право без погодження з міським головою обирати (його - ред.) заступників. Ми подали запит до Національного агентства з питань державної служби, і воно надало відповідь, в якому визнано: суб'єктом внесення в міську раду кандидатів на посаду заступників міського голови є саме міський голова. Тому я й наклав вето на попереднє рішення, прийняте 24 квітня", - зазначив мер міста.

Заяву про відставку міського голови депутати мають розглянути на сесії Кіровоградської міської ради 29 травня. Якщо вони її задовольнять, то до нових виборів обов'язки міського голови буде виконувати секретар міської ради Іван Марковський.

Нагадаємо, Саінсуса обрано мером як кандидата від Партії регіонів, він вже подавав у відставку 23 лютого, але його прохання не задовольнили. "Я прийшов у місцеве самоврядування, щоб здійснити якісні зміни у розвитку рідного міста, реалізувати в Кіровограді такі необхідні соціально-економічні програми. В реальності сьогодні міський голова є заручником політичних сценаріїв, до участі в яких я не хочу мати ніякого стосунку", - заявив тоді Саінсус. !zn

читайте також:

Сепаратисти під дулами автоматів змусили мера Горлівки подати у відставку

В Ужгороді переобрали "народного мера"