UA / RU
Підтримати ZN.ua

Медведчук попросив, аби Путін зняв санкції з низки український підприємств

"Зрозуміло, що відносини між Україною і Росією мають складний характер в останні роки". 

Віктор Медведчук, голова політбюро ОПЗЖ, відвідав свого кума, прзидента Росії Владіміра Путіна. В ході бесіди він не лише хизувався тим, що разом з усією родиною в анексованому Криму зробив щеплення від коронавірусу російською вакциною, але й вирішив підняти питання зняття з України деяких санкцій. Про це повідомляє пресслужба Кремля. 

«Зрозуміло, що відносини між Україною і Росією мають складний характер в останні роки. І в першу чергу економічні, торговельні відносини. Це пов'язано зокрема і з режимом санкції, який був введений владою України, паном Порошенком (п'ятим президентом України Петром Порошенком. - ред.)», - сказав Медведчук.

Він заявив, нібито санкції РФ завдали серйозної шкоди багатьом українським підприємствам.

За словами Медведчука, ініціатором зняття санцій РФ стала «Ліга промисловців і роботодавців», яка налічує в своєму складі 240 підприємств. Саме її представники звернулися до Медведчука з проханням поговорити про скасування обмежень, йдеться в повідомленні. 

Читайте також: Партія Медведчука запропонувала "неофіційний канал зв'язку" з Росією ключовому свідку зі звіту Сенату щодо справ Байдена в Україні – Time

Раніше повідомлялося, що санкції останніх шести років і політика США допомогли Росії витримати економічні наслідки пандемії коронавірусу практично без втрат. Шість років тому Сполучені Штати та Європейський Союз припинили кредитування російських компаній, що призвело до виснаження фінансування нафтової та банківської галузей країни. Жорсткі заходи були спрямовані на те, щоб покарати Росію за військові дії в Україні та Сирії і за втручання в американські вибори 2016 року.