UA / RU
Підтримати ZN.ua

Мельниченко впевнений, що розвідка США могла прослуховувати перших осіб України

IT-технології дозволяють слухати розмови по телефону або читати листування у Мережі, не маючи фізичного доступу до гаджету. Мельниченко не виключає, що спецслужби США можуть прослуховувати президента і прем'єра, а також колишніх перших осіб держави.

Екс-майор охорони президента і гендиректор детективного агентства Микола Мельниченко вважає, що Штати також могли прослуховувати українських політиків. "Зараз технічно можливо слухати розмови по телефону або читати листування в Мережі, навіть не маючи фізичного доступу до гаджету", - каже Мельниченко.

"Я розумію, чому Штати слухали Меркель. Вона у тісних відносинах з Росією та веде свою гру, і тому Америка просто хоче знати, як вести свою політику. І якщо зараз вона обурюється прослуховуванням, то це означає, що Обамі вона говорила одне, а Путіну - інше", пишуть Вести.

На думку Мельниченка, нашого президента і прем'єр-міністра могла прослуховувати розвідка Штатів та інших країн - і Росії, і європейських держав.

"Слухати можуть навіть президента після його відставки. Думаю, ось Кучму можуть слухати, а Ющенка - ні: він вже не цікавий і відійшов від політики. До речі, наші спецслужби як мінімум намагаються слухати іноземні посольства в Україні. Технічно нашим доступні телефони і того ж Путіна. Та я можу і ваш телефон поставити на прослуховування, жодного разу до рук його не взявши", - сказав він.

У Партії регіонів впевнені, що українські спецслужби зможуть забезпечити "чистий" зв'язок президенту. "В Україні - одні з найкращих фахівців в області IT-технологій. Не дарма ж їх готові переманити інші країни. Тому у нас дуже високопрофесійні працівники, і вони роблять все можливе, щоб не допустити прослуховування", - сказав перший заступник голови фракції ПР Михайло Чечетов.

Раніше повідомлялося про те, що Міністерство оборони України за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ "Трител" на закупівлю телефонних апаратів IP для мереж спеціального зв'язку. вартістю 310 тис. грн. IP-телефони призначено для розмов високого рівня секретності, причому одночасно спілкуватися можуть до чотирьох абонентів відразу у режимі аудіо-конференції. Телефон навіть має кольоровий дисплей. !zn

Читайте також:

WikiLeaks показав "світову мапу стеження": американські шпигуни "гніздяться" у Москві, Парижі і Берліні

Білий дім готовий обмежити масштаби шпигунства

Міноборони закупило антишпигунські телефони по 12 тис. за штуку

Німеччина запропонує країнам Євросоюзу укласти "антишпигунський пакт"