UA / RU
Підтримати ZN.ua

Мексика засудила російське вторгнення в Україну

Президент Мексики, більш ніж через місяць війни, записав відеозвернення на підтримку українців.

Офіційне керівництво Мексики понад місяць утримувалося від прямого засудження російської військової агресії проти України. Лише після особистого запрошення прем'єр-міністра Канади Джастіна Трюдо взяти участь у заході зі збору коштів для українських біженців, президент Андрес Мануель Лопес Обрадор записав відеозвернення, повідомляє Reuters.

Президент Мексики дипломатично відмовився від участі у заході зі збору коштів для українців, проте пообіцяв опублікувати відео із засудженням російської військової агресії.

"Ми не приймаємо вторгнення Росії в Україну, тому що ми постраждали від вторгнень", - заявив Лопес Обрадор, посилаючись на експансію деяких європейських країн та Америки. 

Проте президент Мексики наголосив: «Ми виступаємо за мирне вирішення конфлікту».

Тривалий час Лопес Обрадор намагався максимально дистанціюватися від війни в Україні. Тримав нейтралітет та відмовився вводити санкції проти Росії. Під час голосування на Генеральній Асамблеї ООН, стосовно виключення РФ, делегація з Мексики утрималася під час голосування, тоді як мексиканський уряд підтримував цю ініціативу.

Нагадаємо, ввід початку російської військової агресії, на кордоні Мексики і США зростає кількість українських біженців.