UA / RU
Підтримати ZN.ua

Медведєв: Відведення військ від кордону з Україною не є сигналом Вашингтону

Рішення, які приймає Росія стосовно своїх збройних сил, є її внутрішньою справою, заявив прем'єр РФ.

Відвід російських військ від кордону з Україною до місця постійної дислокації не є сигналом будь-кому, зокрема США, це внутрішня справа Росії. Про це заявив прем'єр-міністр Росії Дмитро Медвєдєв в інтерв'ю телеканалу CNBC.

Медвєдєв підкреслив, що Росія, відводячи війська від кордону з Україною, не збиралася "надсилати сигнал" Вашингтону. "Це не сигнал для Вашингтона. Це внутрішнє рішення Російської Федерації. Його можуть тлумачити як завгодно, але це ніякий не сигнал", - підкреслив він.

За його словами, "всякого роду рішення - рішення, які приймає Росія, зокрема що стосуються наших збройних сил, - належать до компетенції нашої влади, президента Російської Федерації і ніяк не пов'язані з тією ситуацією, яка там (в Україні) є, хоча вона, звичайно, дуже сильно турбує".

При цьому прем'єр-міністр РФ категорично відкинув можливість так званого перезавантаження російсько-американських відносин до тих пір, поки діють санкції проти Росії.

"Мені, наприклад, дуже сумно, що президент Обама, виступаючи з трибуни Організації Об'єднаних Націй і перераховуючи загрози, які стоять перед людством, або виклики, які стоять перед людством, на перше місце поставив відповідну хворобу - лихоманку Ебола, на друге місце - Російську Федерацію, і тільки на третє місце - Ісламську державу. Мені навіть не хочеться це коментувати, це сумно, це якась аберація в мізках", - сказав він.

Нагадаємо, президент Росії Володимир Путін у минулі вихідні доручив міністру оборони Сергієві Шойгу приступити до повернення у місця постійної дислокації військ, які брали участь в літніх навчаннях у Ростовській області. Мова йде про 17 600 військовослужбовців. !zn