UA / RU
Підтримати ZN.ua

Медведчук звернувся до Зеленського та Путіна — просить обміну

Очевидно, він прислухався до пропозиції президента Зеленського. 

Затриманий лідер ОПЗЖ та кум російського диктатора Віктор Медведчук звернувся до президентів України Володимира Зеленського та РФ Владіміра Путіна. Звернення публікує пресслужба СБУ.

Затриманий просить обміняти його на захисників і мешканців Маріуполя, які перебувають у заблокованому місті, не маючи безпечного виходу з міста через гуманітарні коридори.

Варто зазначити, що станом на сьогодні у місті знаходиться близько 120 тисяч мирних жителів та наші захисники - бійці полку "Азов" та 36-ої бригади морської піхоти.

Читайте також: Опір українців у Маріуполі сповільнює просування окупантів на інших напрямках — британська розвідка

Нагадаємо, 12 квітня президент України Володимир Зеленський повідомив про затримання СБУ кума Владіміра Путіна та депутата від ОПЗЖ Віктора Медведчука. Згодом у зверненні президент запропонував Росії обміняти його на українських громадян, які перебувають у полоні. Також Зеленський заявив про необхідність судити Медведчука "за правилами воєнного часу".

У МВС вважають оптимальним обмін політика на інформацію про фінансування "п’ятої колони". Щоправда, там не певні, чи цього обміну захоче сам Медведчук. Та після такої пропозиції у Москві перейшли до погроз українській владі, назвавши історію з кумом Путіна "британською схемою". 

Що стосується обміну, то наступного дня після затримання Медведчука прессекретар російського президента Дмітрій Пєсков нагадав, що він не є громадянином Росії. За його словами, Москва не знає, чи хоче взагалі Медведчук, аби РФ втручалася у вирішення його долі.