UA / RU
Підтримати ZN.ua

Марков покинув лави фракції Партії регіонів

Позбавлений депутатського мандата Ігор Марков вийшов зі складу фракції Партії регіонів за власним бажанням.

Народний депутат України Ігор Марков вийшов зі складу фракції Партії регіонів. Про це повідомив голова Верховної Ради України Володимир Рибак на ранковому пленарному засіданні у вівторок. За його словами, Марков особисто написав заяву про вихід із фракції.

Раніше лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов заявляв, що Партія регіонів готова стати на захист Маркова, якщо він цього захоче. Коментуючи заяву Маркова про намір вийти зі складу фракції, Єфремов підкреслив, що це право депутата: "Він не є членом нашої партії, тому як він увійшов у нашу фракцію, так і може вийти з неї".

Як повідомлялося, лідер партії "Родина" Ігор Марков, що після виборів увійшов до складу фракції Партії регіонів, виграв в одномандатному окрузі №133 (Київський район Одеси), набравши 26,6% голосів виборців у жовтні 2012 року.

Марков випередив свого головного конкурента - кандидата від Партії регіонів Гончаренка більш ніж на 6%.

Пізніше Гончаренко з посиланням на правоохоронців заявив, що на виборах в одномандатному окрузі на користь кандидата Маркова було сфальсифіковано 6038 бюлетенів.

Вищий адміністративний суд України (ВАСУ) 12 вересня зобов'язав Центральну виборчу комісію скасувати реєстрацію народного депутата України Ігоря Маркова.

Як відомо, Ігор Марков у фракції Партії регіонів є представником "проросійського крила". Депутат критикував намір України підписати угоду про асоціацію з Євросоюзом і агітував за зближення з Росією й Митним союзом.

Сам Марков заявляв, що позов про позбавлення його депутатських повноважень став наслідком незгоди з зовнішньополітичним курсом керівництва країни. На думку політика, його "обрали для того, щоб показати всім іншим". !zn

Читайте також:

Марков готовий знову балотуватися на виборах до Ради

Позбавлений депутатського мандата Марков розповів, як вся фракція Партії регіонів тримається на страху

Марков оскаржить у Євросуді з прав людини позбавлення його депутатського мандата