UA / RU
Підтримати ZN.ua

Марчук не бачить перспективи швидкого розміщення миротворців ООН в Донбасі

Він перелічив можливі сценарії відправки "блакитних касок" на Схід України.

Представник України у підгрупі з питань безпеки Тристоронньої контактної групи Євген Марчук не чекає, що найближчим часом вдасться домовитися про розміщення миротворців ООН в Донбасі.

Втім, як він зазначив у інтерв'ю "5 каналу", це питання все одно потрібно просувати.

"Для ситуації на Донбасі можуть підходити два види миротворчих операцій: з підтримання миру і примушення до миру, і останнє передбачає застосування зброї самими миротворчими контингентами щодо порушників миру або тих, хто нападає на миротворців", – Марчук.

Зазначимо, що раніше спеціальний представник Держдепартаменту США у справах України Курт Волкер заявив, що США підтримують розміщення миротворчої місії в Донбасі, але без згоди РФ втілити цей задум буде неможливо.

Рані міністр закордонних справ України Павло Клімкін висловив упевненість, що якщо у зону проведення АТО не буде введений миротворчий контингент, збройний конфлікт у Донбасі буде заморожений.

Глава українського зовнішньополітичного відомства вказав на маніпулятивність заяв глави МЗС РФ Сергія Лаврова, який поставив знак рівності між введенням миротворців і окупацією регіону.