UA / RU
Підтримати ZN.ua

Мандат моніторингової місії ОБСЄ продовжено ще на рік

Термін дії нового мандату закінчується 31 березня 2019 року.

Мандат Спеціальної моніторингової місії (СММ) Організації з безпеки і співробітництва в Європі продовжено на один рік – до 31 березня 2019 рік, повідомляє прес-центр постійного представництва України при міжнародних організаціях у Відні.

"Делегація України виголосила свою інтерпретуючу заяву, в якій наголосила, що СММ повинна мати повний і безперешкодний доступ до всієї території України, включно з Кримом і Севастополем. Усі держави ЄС, США та Канада підтримали", - йдеться у повідомленні представництва у Twitter.

Нагадаємо, термін дії Спеціальної моніторингової місії в Донбасі спливає в березні. У зв'язку із цим 8 лютого голова МЗС України Павло Клімкін направив діючому голові ОБСЄ Анджеліно Альфано запит уряду на продовження мандату Місії.

Місія розпочала роботу в Україні ще до початку конфлікту на сході, 21 березня 2014 року, на запрошення української сторони. Це рішення підтримали 57 країн-учасниць ОБСЄ.

У січні 2018 року головування в ОБСЄ розпочала Італія. Воно триватиме впродовж 2018 року. Коментуючи головування Риму в організації, посол Італії в Україні Давіде Ла Сесілія наголосив на тому, що "повна політична підтримка буде надана зусиллям, спрямованим на пошук шляхів вирішення кризи в Україні, на засаді Мінських угод та в Нормандському форматі".