UA / RU
Підтримати ZN.ua

Макрон заявив Путіну про готовність допомагати Україні в захисті територіальної цілісності

Президент Франції пообіцяв забезпечувати територіальну цілісність України.

Президент Франції Емманюель Макрон, як і в серпні цього року, провів телефонну розмову із президентом Росії Путіним. Під час обговорення було порушено теми міграційної кризи та ситуації в Україні. Про це повідомляє видання Інтерфакс.

На офіційному сайті Кремля повідомляється, що Путін "звернув увагу" Макрона "на вкрай жорстке поводження польських прикордонників з біженцями" на польсько-білоруському кордоні.

Після скарг минулого тижня Ангелі Меркель, на проведення США з союзниками по НАТО позапланових навчань у Чорному морі, Путін поскаржився цього разу і Макрону, зазначивши “провокаційний характер” проведених США навчань у Чорному морі.

У списку скарг опинилася і Україна, Путін "поділився думкою", що "Київ продовжує свою деструктивну політику, спрямовану на зрив Мінських угод".

У свою чергу Макрон попередив російського президента, що стурбований ситуацією в Україні та готовий допомагати їй забезпечувати територіальну цілісність.

Вчора Путін побоявся нагнітати напруженість у відносинах із НАТО у Чорному морі, заявивши в інтерв'ю російським медіа, що він відхилив пропозицію міністерства оборони щодо проведення незапланованих військових навчань у Чорному морі у відповідь на морські навчання країн НАТО та України.

Читайте також: Відносини Росії із Заходом вступили в «темний період» — The Economist 

Раніше Путін пропонував подивитися на корабель США в Чорному морі "через приціл" або бінокль.