UA / RU
Підтримати ZN.ua

Макрон пообіцяв збільшити поставки зброї в Україну

Про це він сказав під час телефонної розмови з Зеленським.

Президент Франції Еммануель Макрон під час телефонної розмови із Володимиром Зеленським пообіцяв найближчими днями виділити Україні додаткове озброєння. Про це пише CNN із посиланням на заяву Єлисейського палацу.

Згідно з повідомленням, Макрон запевнив, що поставки зброї з Франції "продовжуватимуться й посилюватимуться в найближчі дні та тижні, як і доставка гуманітарної допомоги".

Він також підтвердив, що заявку України на членство в ЄС розглянуть на засіданні Європейської ради в червні. За словами президента Франції, обговорення буде засновано на «думці, яку висловила б Європейська комісія, і в дусі, висловленому на саміті у Версалі всіма державами-членами, що Україна є частиною європейської сім’ї».

Крім цього, лідери Франції та України обговорили евакуацію військових з комбінату “Азовсталь”, гарантії безпеки, які Франція може надати Україні, та виклики продовольчої безпеки, зокрема, можливі шляхи відновлення експорту українського зерна, від якого залежить харчування значної частини світу.

Читайте також: Макрон пропонував поступитися суверенітетом України, щоб Путін зберіг обличчя — Зеленський

Раніше російський політичний діяч Андрій Піонтковський заявив, що спецслужби РФ мають компромат щодо кожного французького президента – корупційного або еротичного характеру. Саме тому Макрон рятуватиме Росію.