UA / RU
Підтримати ZN.ua

Макрон анонсував черговий пакет військової допомоги Україні: що туди увійде?

Президент Франції обіцяє чергові САУ Caesar, радари та системи ППО.

Найближчими тижнями Франція поставить в Україну радари та системи протиповітряної оборони, зокрема, щоб допомогти Україні протидіяти атакам безпілотників і ракет, а також САУ Caesar. Таку заяву у середу на французькому телебаченні зробив президент Франції Еммануель Макрон, підтвердивши це потім у своєму Twitter.

«Гармати “Цезар” для ведення контрнаступу, радари, системи та ракети для захисту від атак з повітря, бронетехніка, навчання: ми продовжуватимемо підтримувати український опір і посилюватимемо нашу військову допомогу», – написав Макрон.

Ні у своєму дописі у Twitter, в інтерв'ю телеканалу France 2, Макрон не надав подробиць щодо того, який тип зенітних ракет або скільки їх буде поставлено.

Читайте також: Масові удари по Україні змінюють характер війни — Макрон

Як зазначає Reuters, на таке рішення вплинула чергова хвиля ракетних атак на українські міста. Після цього українська влада попросила більше ППО і це дало результат, бо, наприклад, Франція раніше не бажала цього робити.

«Це нова фаза бомбардування з землі, моря, повітря та безпілотників проти основної інфраструктури та цивільного населення», – цитує видання Макрона, який також додав, що радари та протиповітряні ракети будуть доставлені найближчими тижнями.

Джерело Reuters, обізнане з цим питанням, повідомило, що Париж надасть Україні Crotale, протиповітряні ракети малої дальності, які використовуються для перехоплення низьколітаючих ракет і літаків.

Макрон також зазначив: вірить у те, що в якийсь момент відбудеться врегулювання між Україною та Росією, але це має бути на умовах Києва.

«Ми готуємося провести зиму в цьому контексті війни», – сказав Макрон, додавши, що продовжить спілкуватися з президентом Росії Володимиром Путіним, коли це буде необхідно.

Читайте також: Прем'єрка Франції закликала зробити «нестерпною» ціну війни для Росії

Нагадаємо, міністр оборони Франції Себастьєн Лекорню заявив у вівторок, що найближчими тижнями Франція розгорне більше військ і техніки в Румунії та посилить свою присутність в інших країнах Східної Європи на тлі війни в Україні.