UA / RU
Підтримати ZN.ua

Маккейн закликав Трампа надати Україні летальну зброю та посилити тиск на Росію

Сенатор-республіканець впевнений, що Путін не зупиниться, поки не отримає сильний і рішучий відповідь.

Сенатор-республіканець, голова комітету з питань збройних сил Джон Маккейн звернувся з відкритим листом до президента США Дональда Трампа, закликавши його посилити військову підтримку України і тиск на Кремль.

Лист опубліковано на офіційному сайті сенатора у четвер, 2 лютого.

Маккейн закликав Трампа "реалізувати повноваження, визначені Національним законом про фінансування оборонних потреб на 2017-й фінансовий рік, та надати Україні оборонну летальну допомогу, щоб вона могла захистити свою територію проти подальших втручань з боку Росії та її ставлеників".

Сенатор зазначив, що РФ продовжує окупацію Криму і збройну агресію в Донбасі, тому США не повинні послаблювати введені раніше санкції. Більш того, Маккейн закликав Білий дім посилити санкції у зв'язку з кібератаками і втручанням Кремля у президентські вибори у США.

"Бурхлива кампанія Володимира Путіна із дестабілізації та розчленування суверенного народу України не зупиниться, поки Путін не зустріне сильну й рішучу відповідь", – підкреслив сенатор.

Раніше сенатор Джон Маккейн публічно закликав президента Трампа розвіяти чутки про скасування санкцій проти Росії і попередив, що якщо ці чутки все ж справдяться, він з колегами має намір закріпити антиросійські санкції на законодавчому рівні.

Сенатори Джон Маккейн і Лидси Грем також жорстко розкритикували антиіміграційні ініціативи Трампа. У відповідь президент США дорікнув їм за "наміри розв'язати Третю світову війну".