UA / RU
Підтримати ZN.ua

Махніцький знає, як прискорити повернення в Україну грошей "Сім'ї" Януковича

Україна не збирається чекати багатоетапного проходження формальних міжнародних процедур. Гроші потрібні негайно.

Україна знає, як прискорити повернення з-за кордону мільярдних коштів, вкрадених в українського народу і виведених злочинним шляхом за кордон.

Про це у Лондоні в рамках Українського форуму з питань повернення активів заявив керівник української делегації в.о. генпрокурора Олег Махніцький під час спільної прес-конференції з генеральним прокурором США Еріком Холдером і міністром внутрішніх справ Великобританії Терезою Мей, повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

За його словами, сьогодні в суспільстві існують високі очікування щодо повернення награбованого в найближчій перспективі. "Ця стандартна процедура є довготривалим процесом, але гроші потрібні українській економіці вже сьогодні", - заявив він. Проте в Україні не збираються тільки чекати багатоетапного проходження формальних міжнародних процедур.

Як зазначив Махніцький, слідство буде проводитися не тільки в Україні. на прохання української сторони розслідування проходити паралельно в інших країнах.

"І для цього ми готові поділитися всією необхідною інформацією з іноземними колегами. Нерідко у них є більше можливостей і ресурсів для розслідування", - сказав олег Махніцький, зазначивши, що "в цьому важливо досягти встановлення довірчих неформальних контактів між слідчими службами різних країн, що збереже нам чимало часу".

Повернення в Україну коштів злочинців, за словами в.о. генпрокурора, - це справа не тільки самої України, але і справу боротьби з корупцією в усьому світі.

Відповідаючи на запитання журналістів з приводу причетності конкретних осіб до фінансування тероризму, зокрема, Андрія Клюєва, керівник Генпрокуратури відповів: "Зараз рано говорити про конкретні звинувачення Клюєва в причетності до організації і фінансування сепаратистських заворушень на сході України. Розслідування за цими фактами триває". !zn

Читайте також:

ФБР створить групу швидкого реагування з пошуку грошей екс-диктаторів

Махніцький повідомив, що "Сім'я" Януковича вивезла у Росію 32 млрд доларів

Генпрокуратура запідозрила Януковича, Захарченко та Якименко в тероризмі