UA / RU
Підтримати ZN.ua

Магера повідомив про виклик його на допит в НАБУ по справі "чорної бухгалтерії" ПР

Заступник голови ЦВК припускає, що виклик його на допит пов'язаний зі справою про "чорної бухгалтерії" ПР.

Заступника голови Центральної виборчої комісії Андрія Магеру викликають на допит в Національне антикорупційне бюро України (НАБУ), повідомив він на своїй сторінці в Facebook.

Магера, зокрема, опублікував фотокопію виклику. Згідно з цим документом, йому необхідно з'явитися 13 червня о 9.30 на допит у якості свідка до старшого детектива в офіс НАБУ.

Він також припускає, що швидше за все мова йде про кримінальному провадженні за ст. 168 Кримінального кодексу (отримання неправомірної винагороди), що пов'язано з так званою справою "чорної бухгалтерії" Партії регіонів.

"Не розумію мою цінність як свідка у цьому виробництві, але виконаю вимоги закону і відвідаю НАБУ в понеділок, 13 червня", - написав він.

Раніше DT.UA повідомляло, що колишній заступник голови СБУ Віктор Трепак передав НАБУ документи, що підтверджують незаконні виплати Партією регіонів готівки ряду колишніх і нинішніх високопоставлених чиновників. Йдеться про так звану "чорну бухгалтерію" ПР з загальними виплатами на суму близько 2 млрд доларів. Після цього депутат від БПП Сергій Лещенко оприлюднив інший масив документів - за 2012 рік. Він заявив, що найбільш кричущі епізоди з "чорної бухгалтерії" Партії регіонів - це хабарі членам ЦВК, які видавалися мільйонами доларів.