UA / RU
Підтримати ZN.ua

Люстраційні перевірки НБУ продовжено до 30 червня 2016 року

Сама Гонтарєва пройшла люстраційні перевірку ще в лютому

Голова правління Національного банку України Валерія Гонтарєва продовжила проведення люстраційних перевірок в Нацбанку до 30 червня 2016 року.

Згідно наказу №50-оп від 17 березня, з 23 березня до 31 травня 2015 року повинні пройти перевірку всі заступники глави НБУ. Інші посадові і службові особи НБУ пройдуть люстраційні перевірку з 20 квітня 2015 року до 30 червня 2016 року.

Документ також передбачає затвердження плану проведення перевірок працівників центрального апарату НБУ, групи управління проектами міжнародних кредитних ліній при Нбу, а також керівників територіальних управління і структурних підрозділів регулятора.

Сама Гонтарєва пройшла люстраційні перевірку ще в кінці лютого.

Голова Венеціанської комісії (Європейської комісії "За демократію через право") Джанні Букіккіо заявив, що люстрацію в Україні необхідно призупинити до внесення до закону змін, схвалених комісією. Говорячи про закон "Про очищення влади", Букіккіо наголосив, що закон - "поганий".

Пізніше Петро Порошенко повідомив, що закон про люстрацію доопрацюють протягом лютого, причому припиняти його дію не будуть.