UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ляшко звинуватив Порошенка в розвалі проєвропейської коаліції

Політик відзначив той факт, що "Опозиційний блок" проголосував за Шокіна.

Лідер "Радикальної партії" Олег Ляшко звинуватив президента України Петра Порошенка в розвалі коаліції.

"Він розповідає про те, що він буде боротися з бандою Януковича, а банда Януковича голосує за генерального прокурора, який нібито буде з нею боротися. Це нонсенс. Це показує, що вони змовилися. Саме тому рік після Майдану ніхто досі не притягнутий до відповідальності, ніхто не сидить, тому що вони змовилися...", - заявив Ляшко у кулуарах Верховної Ради, передає "РБК-Україна".

"На превеликий жаль, сьогоднішні події показують, що президент Порошенко цим голосуванням фактично розвалює проєвропейської коаліції, тобто сьогодні вони фактично в парламенті сформували нову коаліцію за участю банди Януковича", - додав він.

Як зазначив Ляшко, подібними діями Порошенко повторює долю третього президента України Віктора Ющенка, який свого часу домовився з колишніми членами Партії регіонів.

10 лютого Рада призначила Шокіна новим генпрокурором. "За" проголосували 318 депутатів. Кандидатуру Шокіна підтримали практично всі фракції, крім "Самопочі" і "Радикальної партії". Раніше ці фракції прийняли рішення не підтримувати кандидатуру Віктора Шокіна на посаду генерального прокурора.

Після голосування "Радикальна партія" заблокувала трибуну Ради.