UA / RU
Підтримати ZN.ua

Львівська облрада вирішила розпустити Верховну Раду

Депутати Львівської обласної ради висловили недовіру Верховній Раді України. «За» таке рішення проголосували 73 депутати під час сьогоднішнього засідання.

Депутатський корпус Львівської обласної ради вважає, що Верховна Рада з такою більшістю вичерпала кредит довіри українського народу і має бути розпущена. Про це йдеться у зверненні, направленому Президентові України Віктору Януковичу.

Рада потрапила у проблемне становище у своїй легітимності, наголошується в документі. Оскільки народ не обирав чинний депутатський корпус під нові повноваження, а також не обирав діючої більшості, яка утворилася шляхом приєднанням "тушок".

«Депутати Львівської обласної ради з тривогою сприймають безперервне перетворення Верховної Ради України на заручника політичних ігрищ парламентської більшості. Ця більшість знищує парламентаризм в Україні, ігноруючи права, законодавчі ініціативи опозиції, перетворюючи парламент на філію виконавчої гілки влади», - зазначено у зверненні.

Також у ньому наголошується, що замість проведення швидких і ефективних реформ, більшість у парламенті займається популізмом, проведенням псевдореформ, збільшенням витрат на утримання чиновницького апарату, а простих громадян доводить до зубожіння.