UA / RU
Підтримати ZN.ua

Львівська облрада відібрала повноваження в облдержадміністрації

Обласну держадміністрацію позбавили повноважень і виселяють з орендованих приміщень.

Львівська облрада відкликала власні повноваження, делеговані обласній адміністрації, "за" таке рішення у вівторок, 17 грудня, проголосували 66 депутатів облради.

Згідно з рішенням, управління установами, організаціями, які перебувають у спільній власності територіальних громад області, проводиться безпосередньо Львівською облрадою, а також управлінням майном спільної власності, уповноваженим обласною радою.

Галузеве управління бюджетними установами спільної власності проводиться Львівською обласною держадміністрацією в особі її структурних підрозділів з урахуванням положень, передбачених цим рішенням.

Також у рішенні зазначається, що призначення і звільнення керівників комунальних закладів проводиться безпосередньо обласною радою.

Згідно з рішенням, обласна держадміністрація повинна забезпечити передання копій установчих документів, а також оригіналів документів, що підтверджують трудові відносини з керівниками відповідних установ і організацій.

Окрім того, депутати прийняли рішення "Про припинення договірних відносин", в якому міститься доручення управлінню майном спільної власності облради "вжити вичерпних заходів для припинення договірних відносин та виселення Львівської обласної держадміністрації з орендованих приміщень".

Також обласна рада прийняла рішення створити тимчасову контрольну комісію, яка повинна вивчити питання створення виконавчого комітету Львівської облради. !zn

Читайте також:

Івано-Франківська облрада вирішила створити свій виконком

Суд визнав неправомірним рішення Львівської облради про недовіру губернатору Салу

Тернопільська облрада виступила за євроінтеграцію

Фракція Партії регіонів у Львівській міськраді припинила існування