UA / RU
Підтримати ZN.ua

Луценко: Прокуратурі треба було розстріляти мене, як робили "славні" нащадки НКВС

Юрій Луценко заявив, що покази свідків, допити, висновки свідків були відкинуті, тому не треба було суду, треба було просто «викликати мене до прокуратури і розстріляти». Також Луценко заявив, що вирок у його справі оголосять наступного тижня.

Екс-міністра МВС Юрія Луценка здивував виступ обвинувачення під час засідання. Підсудний висловив упевненість, що прокурори не оперували даними судового слідства. Про це він сказав в інтерв'ю журналістам у Печерському районному суді Києва під час перерви у засіданні.

"Все що відбувалося тут, у суді, вісім місяців: покази свідків, їхні допити, висновки експертів - було відкинуто. Все базувалося на фальшивках, зліплених під час досудового слідства Генпрокуратурою. Але ж тоді не потрібно було суду. Треба було просто викликати мене до прокуратури, розстріляти і на тому закінчити, як робили "славні" нащадки НКВС у 38-му році. Биківня, слава Богу, велика", - наголосив Луценко.

Він висловив сподівання на позитивний підсумок проведення судових дебатів.

"Кожну кому, кожну крапку із того, що ми зараз чуємо, я спростую під час своєї частини дебатів", - зауважив екс-міністр.

Крім того, Луценко розповів, що не збирається оцінювати можливий строк свого арешту з погляду тривалості.

"Він не об'єктивний, необґрунтований і незаконний", - вважає підсудний

Луценко вважає, що вирок у його справі буде оголошено наступного тижня.

"Наступного тижня ми почуємо вирок, і тоді вже можна буде коментувати", - зазначив Луценко.

Як відомо, представник звинувачення озвучив бажану міру покарання для Луценка - 4 роки і 6 місяців позбавлення волі. !zn

Читайте також:

Прокурор: Провину Луценка доведено

Прокурор вимагає для Луценка 4 роки

Москаль: Курочкін хотів вбити Луценка