UA / RU
Підтримати ZN.ua

Лукаш пригрозила ввести надзвичайний стан, якщо будівлю Мін'юсту не звільнять

Активісти Євромайдану не збираються звільняти будівлю Мін'юсту, оскільки вважають уряд країни нелегітимним.

Якщо будівлю Міністерства юстиції України, захоплену учасниками акції протесту в Києві, не буде звільнено, РНБО може ввести в Україні надзвичайний стан. Про це заявила міністр юстиції України Олена Лукаш.

Міністр пояснила, що в захопленому будинку в неділю проводили роботу, спрямовану на врегулювання політичної кризи в країні. Зокрема, розглядали питання амністії та внесення змін до Конституції України.

Представник активістів Олександр Данилюк заявив, що активісти не збираються звільняти будинок Мін'юсту, оскільки вважають уряд країни нелегітимним. У той же час він пообіцяв, що працівників міністерства будуть допускати до будівлі.

Вночі лідер опозиційної партії УДАР Віталій Кличко побував в захопленому будинку і попросив активістів "Спільної справи" звільнити його, проте зустрів відмову.

Активісти опозиційної організації "Спільна справа" захопили будівлю Мін'юсту України ввечері 26 січня. Біля будівлі вони звели барикади. Раніше представники цієї організації оголосили про захоплення будівель міністерства енергетики та міністерства аграрної політики України. !zn